receptneked

A természet megad az embernek mindent, amire csak szüksége lehet, csupán ezeket be kell gyűjtenünk és megfelelően elkészíteni. Egy nagyobb kertben kifejezetten sok alapanyag termelhető meg legyen szó zöldségekről vagy gyümölcsökről adott esetben. Nagyon sok receptek befőzéshez találhatók az interneten, így amikor már nem tudjuk, hogy mihez kezdjünk a sok eperrel vagy cseresznyével, akkor borkánba velük. A receptneked.hu weboldalon csak úgy hemzsegnek a receptek befőzéshez és nem csak gyümölcsökre, hanem zöldségekre ugyanúgy.

A foghagymás fűszervaj, csalamádé, medvehagyma pesto, házi bolognai szósz egyaránt elkészíthető, csak neki kell látni a feladatnak. A sokszorosan kipróbált receptek befőzéshez remek lehetőséget teremtenek arra, hogy olyan tartalék mennyiséget halmozzunk fel, amire bátran támaszkodhatunk a fagyos, téli hónapokban. A mérsékelt égövön mindig is kultúrája volt annak, hogy a nyári szezon finomságai eltárolásra kerülnek. Tény, hogy egy kellemes ízű alma, körte vagy barackkompót kiváló desszertnek minősül, amikor esély sincs friss gyümölcs beszerzésére. Igaz, hogy a bevásárlóközpontok polcai mindig roskadoznak a külföldről behozott finomságoktól, de azok nem múlják felül azt, amit a saját kezünkkel termeltünk és készítünk el. A receptek befőzéshez tehát csak megvalósításra várnak. Egyedül rajtunk áll, hogy nekilátunk ennek vagy sem. Mártások, lekvárok, ételízesítő házilag a kert terméseiből egyaránt készülhetnek. Ha van bőven hely, ahová felpakoljuk a borkánokat, akkor nincs más dolgunk csak nekilátni a befőzésnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük